hammer thor original

Kenali Hammer Of Thor Original Dan Palsu

Tengah survey hammer of thor original dan palsu? Takut terbeli hammer thor tiruan? Jangan risau, anda boleh jadikan artikel ini sebagai panduan.

Bagi yang masih belum tahu, Hammer Thor Original berasal dari Italy. Ia bukanlah seperti yang di claim oleh menjual produk tiruan yang menyatakan hammer thor dari usa dan india.

Dalam artikel ini, kami akan senaraikan jenis hammer thor palsu dulu dan diikuti tentang bagaimana mereka juga tiru cara kerja kami.

Hammer Of Thor Tiruan

Pertama : Paling Banyak Dalam Pasaran

Hammer Thor USA

Sebelum ni pakaging dia tulis made in india, tapi dah tukar ke usa pulak. Nampak tak tuan – tuan, produk tiruan dengan mudah ubah label untuk nampak meyakinkan. Hammer thor tiruan ini boleh dibeli pada harga RM139 sebotol.

Dalam semakan kami di google melihat hampir 70% website yang menjual hammer of thor menjual jenis ini. Dalam laman web kami yang lain, fight untuk bina kesedaran tentang produk hammer thor original dan tiruan mendapati ramai yang telah terkena dengan website ini.

Kedua : Hammer Thor Indon

Hammer thor dari indon ini cuba meniru bentuk kotak, tapi hologram berbentuk bulat. Paling tak boleh blah botol berbentuk tukul dan kapsul berwarna emas. Try too hard nampaknya. Harganya di indon dalam rm100.

Ketiga : Antara yang terawal meniru

Dua – dua ni satu company. Ada yang namanya for-ex hammer of thor sebelum diubah kepada forex sahaja. Gambar kedua sebelum ni tulis made in usa. Tapi dah diubah ke made in italy.

Harga untuk produk ini adalah sekitar RM50 ke RM120.

Murah – murah ye produk ni. Kalau convert ke USD dalam US12 ke US30 harga sebotol.

So agak – agak berapa kos ejen yer??

Dah tentu 20-30 ringgit je.

Wait2 made in italy dan usa kot? Takkan harga murah macam tu.. cuba para pembaca fikirkan.

Kalau produk ori dari oversea rm120 tu harga ejen biasanya, tapi dia dah level harga jual.

Pelanggan Call Tanya

Mengikut perbualan telefon dengan pelanggan, pelanggan tanya balik dengan saya.

Kata ejen tersebut, barang datang secara berasingan kemudian bila sampai mereka tampal sendiri label, isi sendiri kapsul dalam botol sebelum diletakkan seal plastik.

Jadi pelanggan tanya, adakah saya punya hammer thor macam tu juga?

Saya jawab tentu sekali tidak, barang datang dari kilang dah siap seal dan duduk dalam kotak.

Kalau jenis macam tu memang jenis beli herba timbang kilo yang boleh dibeli di lazada dan packaging sendiri.

Hammer Of Thor Original

Ohye udah – udah lah mengumpat produk tiruan, sekarang kita tengok ciri – ciri hammer of thor original.

Hammer thor original made in italy. Ia datang dalam bentuk botol dan kotak.

Pada botol dan kotak terdapat hologram hammer of thor yang sukar ditanggalkan.

Pada kotak juga mempunyai tempat gores dan menang. Hahaha.. maaf gurau.

Ok tempat gores ni ada siri number, dengan gunakan telefon anda, scan QR code dan anda akan dibawa ke laman original berbahasa italy. Dibawah sekali ada link untuk semakan nombor siri ini. Bila dah masukkan dia akan keluar produk genuine.

Anda kena ada internet yang laju untuk semak ori ni. Sebabnya ia cuma boleh semak sekali sahaja.

Sebabnya ada customer, dia dah masukkan kemudian tak load geniune tu disebabkan internet slow. Kemudian dia klik refresh dan masukkan lagi sekali no siri tu. Dah tentu dia keluar tak genuine.

So kalau anda juga tinggal di kawasan yang internet tersangat slow, kami cadangkan anda ambil gambar siri number kemudian pergi ke tempat yang internet fullbar barulah dibuat semakan original ini.

hammer of thor original

Seterusnya kita lihat pada rupa sebenar produk. Pada penutup botol terdapat stiker biru pastel dilekatkan pada tutup.

Botol pula tidak mempunyai leher (bottle neck), dan penutup terus kepada body botol.

Kapsul pula berwarna hitam berbau herba.

Cara Penghantaran Produk

Dulu sewaktu fungsi DHL COD baru diadakan, tidak ramai orang menggunakannya. HQ hammer thor antara yang menggunakan kaedah penghantaran menggunakan DHL.

Apabila kami HQ nyatakan seperti itu, yang tiruan juga ikut cara kerja kami membuat penghantaran melalui DHL COD. Tapi mereka lagi advanced.

Mereka guna contact form sahaja kerana method kerja mereka sememangnya bersifat SCAM!

Pada contact form pelawat hanya perlu masukkan nama, no telefon, dan jumlah yang ingin dibeli.

Mereka kemudian akan hubungi anda. Mereka jarang gunakan wasap, ini kerana bila telefon ramai orang tidak save nombor.

Kalau anda jenis terima banyak call seperti saya, pasti tak tahu yang mana satu no telefon mereka.

Lepas beberapa hari, DHL akan hubungi mereka untuk penghantaran by cod.

Anda perlu bayar dahulu harga barang barulah anda boleh tengok isi didalamnya.

Pihak seller tiruan sangat terlatih. Mereka bungkus order anda supaya tidak boleh intai isinya.

Pihak DHL COD pula berkeras tidak benarkan barang dibuka sebelum anda buat bayaran.

Penghantaran kami gunakan pelbagai, untuk semenanjung malaysia kami guna Ninja Van. Sabah Sarawak kami guna DHL dan ada kalanya pos laju.

Bagaimana Jika Anda Dah Terorder Hammer Thor Tiruan?

Ini merupakan tips yang boleh saya kongsikan sekiranya barangan tersebut telah anda order tetapi belum dapat di tangan.

Kalau anda dah beli dan seller enggan pulangkan duit, anda kena berkeras nak report polis.

Kebanyakkan mereka akan akur bila anda berkeras.

Bagi yang sudah order tetapi belum terima, anda boleh abaikan sahaja. Ini kerana kebanyakkan mereka yang menjumpai artikel ini telahpun pesan produk mereka.

Kemudian tergerak hati untuk cari info pasal hammer thor original sehingga menjumpai artikel ini.

Kalau cod dah sampai rumah, bagi tahu tak jadi order. Biasanya mereka akan call dulu, jadi masa inilah anda beritahu cancel order.

At least anda tidak menyusahkan staf cod yang hanya lakukan kerja beliau hantar barang. Yang jahatnya bukan dia, tapi seller yang merupakan scammer dan hilang sekelip mata setelah anda dah beli produk mereka.

Jom Dapatkan : Hammer Thor Asli Hari Ini Juga!
Semak Juga : 3 Cara Guna Hammer Of Thor

So itu adalah panjang lebar tentang cara semak original dan juga cara kenal pasti hammer thor tiruan.

Jika anda mendengar rakan – rakan anda berborak tentang hebatnya hammer of thor original beraksi, hanya hammer thor asli yang mampu lakukan tugasan tersebut.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top